KOZARSKI BISER - proizvodnja kvalitetnih voćnih rakija
BMB DELTA - KOZARSKI BISER ul.Kralja Dragutina 1, Gradiška, Bosna i Hercegovina +387 65 540 963 +387 65 827 129 +387 65 216 788 |
NAŠA INTERNET STRANICA |
Proizvodnja i konzumacija voćnih rakija neizostavni je deo kulture življenja na ovim prostorima.
Druženja pored kazana sa rakijom donela su nebrojeno lepih priča i još više neopisivih dogadjaja.
Rakija je prosto rešenje iliti lek za sve, što bi rekli na Vukajliji.
Alkoholna tečnost koju svaki Srbin poznaje još od ranog detinjstva. Upotrebljava se i hladna i vruća, a koristi se za lečenje svih bolesti, proslavu slava, rodjendana, svadbi, godišnjica itd. ali i kao losion za masažu, alkohol posle brijanja i još na mnogo mnogo načina.
Naše rakije namenjene su uživanju i konzumaciji, napravljene od voća sa prirodno netaknutih obronaka Kozare i Prosare, preradjene u najsuvremenijem pogonu na solarnu energiju u Gradiški i isporučene u ekskluzivnom pakovanju našim cijenjenim kupcima širom svijeta.
Obzirom da se intenzivnim voćarstvom bavimo već dugi niz godina (trenutni kapacitet oko 160 tona jabuka i oko 250 tona kruške a ostatak voća za proizvodnju otkupljujemo od drugih proizvodjača), mi smo kvalitet naših voćnih rakija proveravali i stalno proveravamo na renomiranim sajmovima poljoprivrede i voćarstva čiji smo redovni učesnici i laureati, jer smo na domaćim sajmovima(na teritoriji bivše SFRJ) osvojili tri šampionska prstena i preko 30 nagrada za kvalitet, a posebno se ponosimo bronzanom medaljom sa internacionalnog ocjenjivanja voćnih rakija u Londonu 2014.godine,kao i tri medalje za kvalitet sa ovogodišnjeg sajma u Londonu, gde su naše voćne rakije osvojile nepodeljenu naklonost stručnog žirija kao i velikog broja posjetilaca ...
- Dunjevača - kristalne bistrine, proizvedena od leskovačke sorte dunje, veoma pitka, konzumira se kao dižestiv, na temperaturi 16 - 18 stepeni Celzijusa(detaljnije informacije ovdje).
- Jabukovača - dopadljive boje, punog ukusa, proizvedena od mešanih sorti jabuka, može se konzumirati tokom čitavog dana na temperaturi 16 - 18 stepeni Celzijusa(detaljnije informacije ovdje).
- Šljivova prepečenica - rakija maslinasto-zelene boje sa nijansom dukat žute,kompleksnog buketnog mirisa i harmoničnog i punog ukusa, konzumira se kao sjajan dižestiv na teperaturi 16 - 18 stepeni Celzijusa, posle obilne dnevne ili večernje trpeze(detaljnije informacije ovdje).
- Travarica - veoma intenzivnog i karakterističnog mirisa, disketne dopadljive gorčine, konzumira se kao aperitiv na temperaturi od 16 stepeni Celzijusa(detaljnije informacije ovdje).
- Travarica iz bureta - magično privlačne ćilibarno-žute boje, veoma intenzivnog mirisa, konzumira se kao tipični aperitiv na teperaturi 16 - 18 stepeni Celzijusa(detaljnije informacije ovdje).
- Viljamovka - kristalne bistrine, proizvedena od kruške viljamovke,čistog intenzivnog ukusa, konzumira se kao aperitiv rashladjen na temperaturi 8 - 12 stepeni Celzijusa(detaljnije informacije ovdje).